Kuru İğneleme

Kuru İğneleme

Kas spazmı kas iskelet sistemi ağrılarının en önemli nedenlerinden biridir Baş ve boyun ağrısı, sırt ve bel ağrısı, tendinitler ile kas gerilmelerinde (strain) oluşur.
Bazen esas neden tedavi edilse bile kas spazmı devam edebilir. Ayrıca fibromyaljilerde olduğu gibi kas içinde tetik nokta denilen kasılı kalmış alanlar bulunabilir.

Kuru iğneleme metodu ile farklı uzunluktaki çok ince iğneler kaslardaki tetik noktalara batırılır ve o noktalarda belli bir süre bekletildiğinde spazm çözülür.
İğneler aralıklı olarak çevrilerek tetik noktanın çözülmesi hızlandırılır. Kas iğciğinin uyarılması yoluyla etki eder. Kısalmış ve kasılmış olan kasın gevşemesi, uzaması ve esnekleşmesi ile sonlanır.
Uygulamanın etkisi ilk seanstan itibaren ortaya çıkar. Genel uygulama 5 günde bir olmak üzere dört veya beş seanslık bir programın oluşturulmasıdır. Fizik tedavi, kinezyotaping (bantlama) ve egzersizle beraber uygulanabilir. Kliniğimizde uygun bulunan hastalarda fizik tedavi uygulamaları esnasında kuru iğneleme yapılmaktadır.